• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Surkålssoppa

Fotograf: Jenny Neikell

Surkålssoppa

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
2 portioner
Tillhör du surkålens fanklubb kommer du att älska den här soppan! Mustig, syrlig, krämig och tuggig, perfekt att mumsa i sig en mulen vinterdag. Om surkålen är väldigt syrlig kan du skölja av den före tillagning. I det här receptet använder jag vitpeppar, en krydda jag i övrigt använder ganska sällan. Men jisses, vad den gör sig bra här! Den rundar av och lyfter helheten, så snåla inte.

Liknande recept

Röd linsfalafel

Korv stroganoff med curry

Belugabolognese med rödvin

Ingredienser

2 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st mjölig potatis
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl surkål
  • 6 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk hela kumminfrön
  • 2 st lagerblad
  • 1 dl grädde
  • Växtbaserat?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. Leta efter osötade varianter (alltså inte de som är gjorda för att vispas). Finns i kyldisken.

  • vitpeppar
  • 1 msk finhackad persilja
Servering
  • 2 skivor rågbröd

Gör så här

Receptkreatör

Jenny Damberg

Jenny Damberg

Fermentera: Kokboken

Fermentera: Kokboken

Jenny Neikell är drottningen av fermenterat och har flera böcker ute att kolla in. Hennes senaste är Fermentera: Kokboken (Norstedts) med tips och recept på hur du använder fermenterade grönsaker i din matlagning.

Publicerad: 1 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Jenny Damberg

Jenny Damberg

Fermentera: Kokboken

Fermentera: Kokboken

Jenny Neikell är drottningen av fermenterat och har flera böcker ute att kolla in. Hennes senaste är Fermentera: Kokboken (Norstedts) med tips och recept på hur du använder fermenterade grönsaker i din matlagning.

Publicerad: 1 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 14, 2025

Röd linsfalafel

Den här "falafeln" görs inte på kikärter utan på röda linser. Du bara blötlägger dem i några timmar och sedan mixar med lök och kryddor. Nyfriterade är de goda i pitabröd eller i en bowl med hackad sallad och hummus.

Recept november 6, 2025

Korv stroganoff med curry

Recept november 4, 2025

Belugabolognese med rödvin

Recept oktober 28, 2025

Lyxigaste potatismoset

Recept oktober 22, 2025

Vegetarisk biff stroganoff

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.