
Fotograf: Jenny Neikell
Surkålssoppa
2 portioner
Tillhör du surkålens fanklubb kommer du att älska den här soppan! Mustig, syrlig, krämig och tuggig, perfekt att mumsa i sig en mulen vinterdag. Om surkålen är väldigt syrlig kan du skölja av den före tillagning. I det här receptet använder jag vitpeppar, en krydda jag i övrigt använder ganska sällan. Men jisses, vad den gör sig bra här! Den rundar av och lyfter helheten, så snåla inte.
Ingredienser
2 port
-
1 st gul lök
-
1 st vitlöksklyfta
-
3 st mjölig potatis
-
1 msk neutral olja
-
2 dl surkål
-
6 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljong
-
1 msk paprikapulver
-
0.5 tsk hela kumminfrön
-
2 st lagerblad
-
1 dl grädde
-
vitpeppar
-
1 msk finhackad persilja
Servering
-
2 skivor rågbröd
Gör så här
Receptkreatör

Fermentera: Kokboken
Jenny Neikell är drottningen av fermenterat och har flera böcker ute att kolla in. Hennes senaste är Fermentera: Kokboken (Norstedts) med tips och recept på hur du använder fermenterade grönsaker i din matlagning.
Receptkreatör

Fermentera: Kokboken
Jenny Neikell är drottningen av fermenterat och har flera böcker ute att kolla in. Hennes senaste är Fermentera: Kokboken (Norstedts) med tips och recept på hur du använder fermenterade grönsaker i din matlagning.