Tagliatelle med vegetarisk bolognese
En helt vegansk bolognese gjord på puylinser och kidneybönor. Mustig, mättande och fantastiskt god med nykokt tagliatelle.
Ingredienser
5 port
-
3 msk olivolja
-
1 st gul lök
-
1 st morot
-
1 stjälk bladselleri
-
1 st stjärnanis
-
2 st vitlöksklyftor
-
150 g puylinser
-
2 dl rött vin
-
2 msk tomatpuré
-
1 msk misopasta
-
2 tsk flingsalt
-
1 st chipotlechili
-
2 st lagerblad
-
1 burk à 400 g kidneybönor
Servering
-
500 g tagliatelle
-
1 liten näve färsk basilika
Gör såhär
Receptkreatör
Vegankokboken
Vegankokboken (Pagina förlag) av Sue Quinn gör resan in i veganvärlden superenkel. Här finns enkla tips och tricks, men framförallt ännu enklare och väldigt vällagad mat. Grundrecept, aptitretare, huvudrätter, soppor, sallader, pasta, sötsaker... Vad du än är sugen på så hittar du något här.
Receptkreatör
Vegankokboken
Vegankokboken (Pagina förlag) av Sue Quinn gör resan in i veganvärlden superenkel. Här finns enkla tips och tricks, men framförallt ännu enklare och väldigt vällagad mat. Grundrecept, aptitretare, huvudrätter, soppor, sallader, pasta, sötsaker... Vad du än är sugen på så hittar du något här.