
Turkisk Adana kebab (vegetarisk)
Ingredienser
4 port
-
600 g formbar vegofärs
-
1 st rödlök
-
1 st grön chili
-
1 msk chilipulver
-
0.25 tsk spiskummin
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Gör så här
Vad är adana kebab?
Adana kebab är en traditionell turkisk maträtt från staden Adana. Den består av malet lamm- eller nötkött som kryddas med chilipeppar, paprika och andra kryddor. Färsen formas till långa, smala spett som grillas över öppen eld.
Du kan enkelt göra en vegetarisk/vegansk variant med formbar vegofärs.
Receptkreatör
Vad är adana kebab?
Adana kebab är en traditionell turkisk maträtt från staden Adana. Den består av malet lamm- eller nötkött som kryddas med chilipeppar, paprika och andra kryddor. Färsen formas till långa, smala spett som grillas över öppen eld.
Du kan enkelt göra en vegetarisk/vegansk variant med formbar vegofärs.