Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Turkiska linsbiffar – mercimekli köfte

Fotograf: Eva Hildén

Turkiska linsbiffar – mercimekli köfte

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
De här turkiska linsbiffarna serveras rumstempererade eller kalla tillsammans med sallatsblad. Pressa gärna över lite citron innan du hugger in.

Liknande recept

Gröt pilaff - Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Fyllda grönsaker i tomatsås - Sheikh Mahshi

Kubba på kokt ris - Kubbat halab

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 5 dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • 1 dl finmald bulgur
  • 3 msk olivolja
  • 1 st gul lök, tunt skivad
  • 3 st vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 tsk chiliflakes, t ex Aleppochili
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapuré eller tomatpuré + 2 tsk paprika- pulver
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 st salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl persilja
  • salt
Servering
  • salladsblad
  • rädisor, skivade
  • citronklyftor

Gör så här

veganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 25 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
veganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 25 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 21, 2025

Gröt pilaff – Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Pilaff är en smakrik och mustig risrätt som finns i flera kulturer i Mellanöstern. I min version får istället de hela spannmålen suga åt sig smaker från buljongen, kryddorna och de aromatiska grönsakerna. Den kan ätas som den är eller som ett tillbehör till ugnsrostade grönsaker, yoghurt eller en proteinkälla som kikärtor, tofu eller långkokt kött.

Recept september 2, 2025

Fyllda grönsaker i tomatsås – Sheikh Mahshi

Recept september 2, 2025

Kubba på kokt ris – Kubbat halab

Recept september 2, 2025

Riven morotshalawa – Halawat jizar

Recept september 2, 2025

Okragryta – margat bamia

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.