Här är recept på de legendariska veganska köttbullarna som serveras på Gustav Johanssons (Jävligt gott) veganska restaurang ChouChou.
Ingredienser
4 port
Veganska köttbullar
- 400 g vegofärs
- 1 msk rapsolja
- 1 st lök
- 1.5 msk grönsaksfond
- 1 msk mörk sojasås
- 0.5 msk kryddpeppar, mald
- smör
- salt
- svartpeppar
Gräddsås
- 4 dl grädde
- 1.5 msk grönsaksfond
- 1 msk svartvinbärsgelé
- 1 msk mörk sojasås
- 1 tsk timjan
- 5 st enbär
- salt
- svartpeppar
Pressgurka
- 1 st gurka
- 3 krm salt
- 2 msk ättiksprit (12 %)
- 1 dl vatten
- 3 msk strösocker
- 0.5 krm vitpeppar
- 1 liten näve finhackad persilja
Rårörda lingon
- 3 dl lingon
- 1.5 dl strösocker
Potatismos
- 1 kg potatis
- 1 dl grädde
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 krm mald muskot
- salt
- svartpeppar