
Fotograf: Gustav Johansson
Veganska köttbullar med gräddsås och potatismos
4 portioner
Här är recept på de legendariska veganska köttbullarna som serveras på Gustav Johanssons (Jävligt gott) veganska restaurang ChouChou.
Ingredienser
4 port
Veganska köttbullar
-
400 g vegofärs
-
1 msk rapsolja
-
1 st lök
-
1.5 msk grönsaksfond
-
1 msk mörk sojasås
-
0.5 msk kryddpeppar, mald
-
smör
-
salt
-
svartpeppar
Gräddsås
-
4 dl grädde
-
1.5 msk grönsaksfond
-
1 msk svartvinbärsgelé
-
1 msk mörk sojasås
-
1 tsk timjan
-
5 st enbär
-
salt
-
svartpeppar
Pressgurka
-
1 st gurka
-
3 krm salt
-
2 msk ättiksprit (12 %)
-
1 dl vatten
-
3 msk strösocker
-
0.5 krm vitpeppar
-
1 liten näve finhackad persilja
Rårörda lingon
-
3 dl lingon
-
1.5 dl strösocker
Potatismos
-
1 kg potatis
-
1 dl grädde
-
2 msk kallpressad rapsolja
-
1 krm mald muskot
-
salt
-
svartpeppar