
Fotograf: Frida Svanberg
Veganska saffransbullar med lingoncurd
20 portioner
Glöm vanliga saffransbullar när de här finns. Saftiga bullar fyllda med en sötsyrlig lingoncurd. Herregud, så gott!
Ingredienser
20 port
Saffransdeg
-
30 g färsk jäst
-
3 dl vatten
-
2 paket saffran
-
1 dl strösocker
-
9 dl vetemjöl
-
0.5 tsk salt
-
100 g smör
Fyllning
-
150 g rumstempererat smör
-
1 dl strösocker
-
1 krm vaniljpulver
-
2 tsk majsstärkelse
-
1 nypa salt
Lingoncurd
-
50 g frysta lingon
-
0.5 dl strösocker
-
1 msk vetemjöl
-
0.5 dl vatten
-
25 g smör
Sockerlag
-
Lika delar socker och vatten som kokas till en simmig lag