
Fotograf: Linus Hallgren
Vegetarisk burrito med mangosalsa
4 portioner
Burritons format är optimalt för förtäring. De går dessutom supersnabbt att slänga ihop och kan fyllas med i princip vad som helst. Oftast kör jag på bönor och kryddor, men här lyxar jag till det genom att låta bönorna bada i en god sås.
Ingredienser
4 port
Heta bönor
-
1 st gul lök
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 st röd paprika
-
0.5 st röd chili
-
2 st tomater
-
1 tsk chiliflingor
-
1 tsk paprikapulver
-
2 tsk mald spiskummin
-
1 tsk mörk sojasås
-
2 burkar à 400 g svarta bönor
Mangosalsa
-
300 g mango
-
0.5 st rödlök
-
0.5 st grön paprika
-
0.5 st röd chili
-
2 msk finhackad koriander
-
2 tsk limesaft
-
1 tsk olivolja
-
0.5 tsk salt
-
1 nypa svartpeppar
Servering
-
4 dl kokt råris
-
4 st tortillabröd