Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk choripan – Chorizo med chimichurri

Fotograf: Eva Hildén

Vegetarisk choripan – Chorizo med chimichurri

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
6 portioner
Choripan är en populär street food-rätt som består av kryddig chorizo i baguettebröd, serverad med en örtig sås (chimichurri). Här kommer en helt vegetarisk variant

Liknande recept

Vegetariska kebabspett

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Tostada med majskräm och syrlig fetaostsallad

Ingredienser

6 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Egen chorizo
  • 500 g formbar vegofärs
  • Vegofärs?

    Det finns så många vegetariska/växtbaserade alternativ till köttfärs. Vanligast är att de är baserade på soja, men det finns även på ärta, en blandning av båda, vetegluten (seitan) mm. Smaka dig fram till din favorit. Det finns även färs som går att forma till burgare, bollar och biffar utan att du behöver tillsätta något för att binda. Leta efter "formbar vegofärs".

  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk torkad oregano
  • salt
  • svartpeppar
Chimichurri
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1.5 dl finhackad persilja
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 st röd chili, finhackad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
Till servering
  • 6 st korvbröd

Gör så här

Egen chorizo
Chimichurri

Om rätten:

Vad är choripan?

Choripan är en populär street food-rätt i länder som Argentina, Chile, Peru och Uruguay. Namnet kommer av chori (chorizo) och pan (bröd) och det serveras på lite olika sätt beroende på var du är.

Vegetarisk chorizo

Det finns många vegetariska ”chorizo” på marknaden. De är goda och smakrika, men mer som lite kryddigare hotdogs. Jag tycker det är roligaste att göra egna och nej, det får inget ”skinn”, men de får desto mer smak vilket jag älskar.

Chimichurri?

Chimichurri är en örtig sås som är jättevanlig i t ex Argentina och Uruguay. Den innehåller en blandning av örter, hetta från chili och vitlök samt syra från vinäger. Du kan använda den som en sås eller dressing, men även som marinad.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

chorizokorvkorv med brödörtsåsveganveganskvegetariskvegetarisktvegokorv

Publicerad: 6 april, 2021

Uppdaterad: 20 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Om rätten:

Vad är choripan?

Choripan är en populär street food-rätt i länder som Argentina, Chile, Peru och Uruguay. Namnet kommer av chori (chorizo) och pan (bröd) och det serveras på lite olika sätt beroende på var du är.

Vegetarisk chorizo

Det finns många vegetariska ”chorizo” på marknaden. De är goda och smakrika, men mer som lite kryddigare hotdogs. Jag tycker det är roligaste att göra egna och nej, det får inget ”skinn”, men de får desto mer smak vilket jag älskar.

Chimichurri?

Chimichurri är en örtig sås som är jättevanlig i t ex Argentina och Uruguay. Den innehåller en blandning av örter, hetta från chili och vitlök samt syra från vinäger. Du kan använda den som en sås eller dressing, men även som marinad.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

chorizokorvkorv med brödörtsåsveganveganskvegetariskvegetarisktvegokorv

Publicerad: 6 april, 2021

Uppdaterad: 20 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 20, 2025

Vegetariska kebabspett

Enkla vegetariska kebabspett på få ingredienser men med mycket smak, funkar även lika bra att göra till små biffar. Servera i bröd tillsammans med en yoghurtsås och grönsaker.

Recept april 28, 2025

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Recept april 23, 2025

Tostada med majskräm och syrlig fetaostsallad

Recept april 22, 2025

Fyllda pitabröd i våffeljärnet

Recept april 17, 2025

Smörgåstårta à prinsess

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.