
Vegetarisk choripan – Chorizo med chimichurri
Ingredienser
6 port
Egen chorizo
-
500 g formbar vegofärs
-
3 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 msk äppelcidervinäger
-
2 tsk rökt paprikapulver
-
2 tsk mald spiskummin
-
1 tsk anchochilipulver
-
1 tsk mald koriander
-
0.5 tsk torkad oregano
-
salt
-
svartpeppar
Chimichurri
-
1 dl olivolja
-
2 msk rödvinsvinäger
-
1.5 dl finhackad persilja
-
3 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 st röd chili, finhackad
-
1 tsk torkad oregano
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Till servering
-
6 st korvbröd
Gör så här
Egen chorizo
Chimichurri
Om rätten:
Vad är choripan?
Choripan är en populär street food-rätt i länder som Argentina, Chile, Peru och Uruguay. Namnet kommer av chori (chorizo) och pan (bröd) och det serveras på lite olika sätt beroende på var du är.
Vegetarisk chorizo
Det finns många vegetariska ”chorizo” på marknaden. De är goda och smakrika, men mer som lite kryddigare hotdogs. Jag tycker det är roligaste att göra egna och nej, det får inget ”skinn”, men de får desto mer smak vilket jag älskar.
Chimichurri?
Chimichurri är en örtig sås som är jättevanlig i t ex Argentina och Uruguay. Den innehåller en blandning av örter, hetta från chili och vitlök samt syra från vinäger. Du kan använda den som en sås eller dressing, men även som marinad.
Receptkreatör
Om rätten:
Vad är choripan?
Choripan är en populär street food-rätt i länder som Argentina, Chile, Peru och Uruguay. Namnet kommer av chori (chorizo) och pan (bröd) och det serveras på lite olika sätt beroende på var du är.
Vegetarisk chorizo
Det finns många vegetariska ”chorizo” på marknaden. De är goda och smakrika, men mer som lite kryddigare hotdogs. Jag tycker det är roligaste att göra egna och nej, det får inget ”skinn”, men de får desto mer smak vilket jag älskar.
Chimichurri?
Chimichurri är en örtig sås som är jättevanlig i t ex Argentina och Uruguay. Den innehåller en blandning av örter, hetta från chili och vitlök samt syra från vinäger. Du kan använda den som en sås eller dressing, men även som marinad.