Paj kräver några steg av förberedelse men det är så värt det. Den här enkla färspajen toppas med en krämig kantarellstuvning som gör att den höjs flera nivåer i både smak och matglädje.
Ingredienser
5 port
Pajskal
- 150 g margarin
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 msk vatten
Fyllning
- 1 st gul lök
- 2 st vitlök
- 1 st röd paprika
- 2 msk olivolja
- 350 g färs
- 1 msk tomatpuré
- 2 burkar krossade tomater
- 2 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Kantarellstuvning
- 500 g kantareller
- 1 st gul lök
- 1 st vitlök
- 2 msk rapsolja
- 1 msk vetemjöl
- 1.5 dl grädde
- 2 dl riven ost
- 2 msk persilja
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar