Vegetarisk kantarellpaj
5 portioner
Paj kräver några steg av förberedelse men det är så värt det. Den här enkla färspajen toppas med en krämig kantarellstuvning som gör att den höjs flera nivåer i både smak och matglädje.
Ingredienser
5 port
Pajskal
-
150 g margarin
-
3 dl vetemjöl
-
0.5 tsk salt
-
2 msk vatten
Fyllning
-
1 st gul lök
-
2 st vitlök
-
1 st röd paprika
-
2 msk olivolja
-
350 g färs
-
1 msk tomatpuré
-
2 burkar krossade tomater
-
2 tsk torkad timjan
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Kantarellstuvning
-
500 g kantareller
-
1 st gul lök
-
1 st vitlök
-
2 msk rapsolja
-
1 msk vetemjöl
-
1.5 dl grädde
-
2 dl riven ost
-
2 msk persilja
-
0.5 tsk salt
-
svartpeppar