
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk kantarellpaj
6 portioner
Paj kräver några steg av förberedelse men det är så värt det. Den här enkla färspajen toppas med en krämig kantarellstuvning som gör att den höjs flera nivåer i både smak och matglädje.
Ingredienser
6 port
Pajskal
-
150 g smör
-
3 dl vetemjöl
-
0.5 tsk salt
-
2 msk vatten
Färsfyllning
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st röd paprika, finhackad
-
2 msk olivolja
-
350 g vegofärs
-
1 msk tomatpuré
-
2 burkar à 400 ml krossade tomater
-
2 tsk torkad timjan
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Kantarellstuvning
-
500 g kantareller
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 msk rapsolja
-
1 msk vetemjöl
-
1.5 dl grädde
-
2 dl riven ost
-
2 msk finhackad persilja
-
0.5 tsk salt
-
svartpeppar