
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk saffransgryta med parmesankräm
4 portioner
Saffran lyxar till vilken gryta som helst och just den här känns så härlig med både grönsaker och bönor. Jag älskar att klicka ner något i mina grytor och soppor, som här en enkel parmesankräm.
Ingredienser
4 port
Saffransgryta
-
2 msk olivolja
-
2 st gula lökar, finhackade
-
4 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st purjolök, skivad
-
2 st potatisar, i bitar
-
2 msk tomatpuré
-
2 dl krossade tomater
-
1 tsk paprikapulver
-
1 paket saffran
-
2 dl vitt vin
-
5 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 burk à 400 g kronärtskockshjärtan
-
1 burk à 400 g vita bönor
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Parmesankräm
-
2 dl crème fraîche
-
1 dl riven parmesanost
Servering
-
4 skivor surdegsbröd