Saffran lyxar till vilken gryta som helst och just den här känns så härlig med både grönsaker och bönor. Jag älskar att klicka ner något i mina grytor och soppor, som här en enkel parmesankräm.
Ingredienser
4 port
Saffransgryta
- 2 msk olivolja
- 2 st gul lök
- 4 st vitlök
- 1 st purjolök
- 2 st potatis
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl krossade tomater
- 1 tsk paprikapulver
- 1 paket saffran
- 2 dl vitt vin
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 burk kronärtskockshjärtan
- 1 burk vita bönor
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
Parmesankräm
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl parmesanost
Serveringsurdeg
- 1 st surdegsbröd