
Vegetarisk sötpotatiscurry
Ingredienser
4 port
-
400 g aubergine
-
matolja
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
4 dl vatten
-
1 dl jordnötssmör
-
1 st lime, saften
-
1.5 msk strösocker
-
700 g sötpotatis
-
2 msk ljus sojasås
-
2 dl jordnötter, saltade
-
1 dl kokosflagor, rostade
-
1 kruka koriander, blad
Servering
-
4 portioner jasminris
Currypasta
-
4 st röd chili
-
4 st bananschalottenlökar
-
4 st vitlöksklyftor
-
3 st citrongräs
-
stjälkar från koriandern ovan
-
1 msk mald spiskummin
-
1 tsk mald kanel
-
0.5 tsk mald kryddnejlika
-
1 tumstor bit ingefära
Gör så här
Tillagning
Receptkreatör

Wok, ris, nudlar
I "Wok, ris, nudlar" finns asiatiska favoriter som tiktok-nudlar och krispig tofu med cashewnötter, men du får också lära dig att göra egna handdragna nudlar och hur du gör kimchi på bästa sätt.
Receptkreatör

Wok, ris, nudlar
I "Wok, ris, nudlar" finns asiatiska favoriter som tiktok-nudlar och krispig tofu med cashewnötter, men du får också lära dig att göra egna handdragna nudlar och hur du gör kimchi på bästa sätt.