
Fotograf: Hanna Bergström
Vegetarisk zucchinipilaff
3 portioner
Denna pilaff kan du antingen göra på färdigkokt ris som du har över i kylen, då går det riktigt fort, eller på din favoritsort som får koka under tiden som du lagar.
Ingredienser
3 port
Zucchinipilaff
-
1.5 dl ris
-
1 msk neutral olja
-
0.5 st gul lök, tunt skivad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
1 tsk torkad rosmarin
-
100 g zucchini, skivad
-
1 st morot, grovt riven
-
1 burk à 400 g kikärter
-
0.5 tsk gurkmeja
-
1.5 tsk mald spiskummin
-
1 nypa mald kanel
-
1 msk citronsaft
-
0.5 dl russin
-
salt
-
svartpeppar
Enkel sås
-
2 dl crème fraîche
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
1 tsk rödvinsvinäger
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
1 näve rostade hackade mandlar