Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegobiffar, rostade rotfrukter och bönbearnaise

Fotograf: Eva Hildén

Vegobiffar, rostade rotfrukter och bönbearnaise

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Här kommer bland det bästa jag vet, rostade rotfruk- ter med päron och bönbearnaise. Funkar till färdiga vegobollar och schnitzlar, eller som här – egna vegobollar med timjan.

Liknande recept

Lyxigaste potatismoset

Vegetarisk biff stroganoff

Grekiska smash burger tacos (vegetariska)

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Rostade rotfrukter
  • 8 st fasta potatis, i tunna klyftor
  • 4 st palsternackor, i tunna klyftor
  • 2 st päron, i tunna klyftor
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Vegobollar med timjan
  • 400 g Svenskodlad Formbar Färs
  • Vegofärs?

    Det finns så många vegetariska/växtbaserade alternativ till köttfärs. Vanligast är att de är baserade på soja, men det finns även på ärta, en blandning av båda, vetegluten (seitan) mm. Smaka dig fram till din favorit. Det finns även färs som går att forma till burgare, bollar och biffar utan att du behöver tillsätta något för att binda. Leta efter "formbar vegofärs".

    Betalt samarbete med Färsodlarna

    Färsodlarna

    Svenskodlad Formbar Färs

    Upptäck Svenskodlad Formbar Vegofärs, en växtbaserade färs som är gjord på hela ärtor och bönor från svenska bönder. Färsen är rik på protein, fiber och helt fri från kemiska tillsatser. Tina färsen och den är redo att formas till bullar, burgare eller precis vad du är sugen på. Psst… den är även snäll mot planeten med endast 0,70 CO₂e/kg.
    Läs mer om Färsodlarna och deras produkter här. 
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar
Bönbearnaise
  • 2 burk à 400 g små vita bönor
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 nypa gurkmeja
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk torkad dragon
  • salt
  • svartpeppar

Glutenfritt?

Använd glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Rostade rotfrukter
Vegobollar med timjan
Bönbearnaise

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Publicerad: 3 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Publicerad: 3 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 28, 2025

Lyxigaste potatismoset

Det här är det lyxigaste potatismoset du kan tänka dig. Och lyx i det här fallet stavas SMÖR. Jag inspirerades av den franska mästerkocken Joël Robuchon som förutom en hög Michelinstjärnor blev känd för sitt potatismos med lika delar potatis som smör. Sååå mycket smör har inte jag här, men mycket. Och herregud vad gott det blir! Jag använder mig av ett smör från Eleplant som är gjort på havremjölk och lika gott i matlagning, som i bakning och på mackan. Läs mer här.

Recept oktober 22, 2025

Vegetarisk biff stroganoff

Recept september 29, 2025

Grekiska smash burger tacos (vegetariska)

Recept september 29, 2025

Vegetariska Blomkålsbollar i tomatsås

Recept september 29, 2025

Potatisbollar med smörstekta valnötter och lingonsylt

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.