Vegobiffar, rostade rotfrukter och bönbearnaise
4 portioner
Här kommer bland det bästa jag vet, rostade rotfruk- ter med päron och bönbearnaise. Funkar till färdiga vegobollar och schnitzlar, eller som här – egna vegobollar med timjan.
Ingredienser
4 port
Rostade rotfrukter
-
8 st fasta potatis, i tunna klyftor
-
4 st palsternackor, i tunna klyftor
-
2 st päron, i tunna klyftor
-
1 msk olivolja
-
salt
-
svartpeppar
Vegobollar med timjan
-
400 g formbar vegofärs
-
0.5 dl ströbröd
-
2 tsk dijonsenap
-
1 tsk torkad timjan
-
salt
-
svartpeppar
Bönbearnaise
-
2 burk à 400 g små vita bönor
-
1 st schalottenlök, finhackad
-
2 tsk vitvinsvinäger
-
1 nypa gurkmeja
-
1 dl rapsolja
-
2 msk vatten
-
1 msk torkad dragon
-
salt
-
svartpeppar
Glutenfritt?
Använd glutenfritt ströbröd.