Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vispad fetaostkräm med melonsallad

Fotograf: Diana Dontsova

Vispad fetaostkräm med melonsallad

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här är så somrigt att man kvittrar. En fluffig fetaostkräm som serveras med sen fräsch mellonsallad med oliver och mynta.

Liknande recept

Asiatisk gurksallad med sesam och chili

Rostad potatis med vitlökssmör

Krispiga morotspakora

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 600 g vattenmelon
  • 2 st tomat
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st rödlök
  • 150 g fetaost
  • Växtbaserat?

    Det finns faktiskt flera märken som har växtbaserad fetaost. Samma sälta och härliga konsistens. Kolla t ex in Peas of heaven, Nurishh, Violife och GreenVie.

  • 2 dl crème fraîche
  • Växtbaserat?

    Det finns flera lite syrligare växtbaserade alternativ till crème fraîche. Vanligast är att hitta baserade på soja eller havre. Även en naturell yoghurt går bra. Leta i kyldisken.

  • 1 st citronklyfta
  • salt
  • 12 st svarta oliver
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • mynta

Gör så här

Diana:

Strosar du omkring i en stad på Balkan när det är säsong för vattenmelon kommer du inte bara se dem på matmarknaderna. De säljs längs med vägarna, inne i staden, utanför staden, ja överallt! Här serverar jag melon som en sallad tillsammmans med min vispade fetaostkräm. Nästan som en shopska salata, fast med vattenmelon som bas och med hela tolv oliver!

Receptkreatör

Diana Diadonna Dontsova

Diana Diadonna Dontsova

Balkanmat

Balkanmat

I Diana Dontsovas bok Diadonnas Balkanmat – och livet kring det dukade bordet (Polaris Fakta) serveras det meze, grytor, bröd, sallader, sötsaker och allt däremellan. Det är en enda stor fest där mycket är vegetariskt och mycket enkelt går att göra både vegetariskt och veganskt.

Vinnare i kokbokstävlingarna Årets Måltidslitteratur 2021 (kategori Etniska kokböcker) och Gourmand Awards 2021 (Eastern Europe).

balkanbalkanmatdiadonnafetaostfetaostsalladmelonsaladveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 12 maj, 2022

Uppdaterad: 18 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Diana:

Strosar du omkring i en stad på Balkan när det är säsong för vattenmelon kommer du inte bara se dem på matmarknaderna. De säljs längs med vägarna, inne i staden, utanför staden, ja överallt! Här serverar jag melon som en sallad tillsammmans med min vispade fetaostkräm. Nästan som en shopska salata, fast med vattenmelon som bas och med hela tolv oliver!

Receptkreatör

Diana Diadonna Dontsova

Diana Diadonna Dontsova

Balkanmat

Balkanmat

I Diana Dontsovas bok Diadonnas Balkanmat – och livet kring det dukade bordet (Polaris Fakta) serveras det meze, grytor, bröd, sallader, sötsaker och allt däremellan. Det är en enda stor fest där mycket är vegetariskt och mycket enkelt går att göra både vegetariskt och veganskt.

Vinnare i kokbokstävlingarna Årets Måltidslitteratur 2021 (kategori Etniska kokböcker) och Gourmand Awards 2021 (Eastern Europe).

balkanbalkanmatdiadonnafetaostfetaostsalladmelonsaladveganveganskvegetariskvegetariskt

Publicerad: 12 maj, 2022

Uppdaterad: 18 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept september 29, 2025

Asiatisk gurksallad med sesam och chili

Den här enkla gurksalladen är så god till asiatiska mat. Den är krispig, lagom stark, härlig sälta från sojan och rostad smak från sesamolja.

Recept september 24, 2025

Rostad potatis med vitlökssmör

Recept september 23, 2025

Krispiga morotspakora

Recept september 15, 2025

Krämig gurksallad

Recept september 2, 2025

Ris med bondbönor och dill – timmen baghilla

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.