Mer info om mässan Sthlm Food & Wine finns på hemsidan.

Torsdag

12.15-12.45
Vad bjuder man veganer på?
Mattias Kristiansson lagar mat ur sin nya bok ”Vegomenyer” – lyxiga trerätters från växtriket.

13.00-13.30
Enkel och god vegomat
Den populära bloggerskan Julia Tuvesson, ”Tuvessonskan”, bjuder på kravlös vegomat för alla.

13.45-14.15
Gran Vego – vinet till vegetariskt
Tidningen VEGO pratar om veganviner, matcha vegomat med vin samt om sitt eget vin, Gran Vego. De lagar även frestande god mat som passar till.

14.30-15.00
Sara Begners vegofavoriter
Sara ligger bakom böcker som Vår kokbok vegan, Vår gröna kokbok och Veckans vego. Här bjuder hon på sina favoriter.

Fredag

11.30-12.00
Lyxigt gröna trerätters
Kocken och kokboksförfattaren Jennie Benjaminsson lagar gott ur sin senaste kokbok Gourmetvego. Här blir det grön med med guldkant.

12.15-12.45
Räddar frukt med händerna
Rescue är företaget som tar tillvara på frukt som annars hade slängt… och gör dryck av det. Lär dig mer om hållbarhet, matsvinn och att rädda frukt med händerna.

13.00-13.30
Vego på 30 minuter
Vegomat behöver inte alls vara krångligt och ta tid. Ylva Bergqvist Lagar mat ur sen senaste kokbok, Vego på 30 minuter, och ger dig alla tips.

13.45-14.15
Frossa i choklad
Chokladproffset Erik Hammar lär dig allt om choklad och låter dig smaka på en rad klassiska och nyskapande smakkombinationer.

Lördag

10.45-11.15
Lyxigt gröna trerätters
Kocken och kokboksförfattaren Jennie Benjaminsson lagar gott ur sin senaste kokbok Gourmetvego. Här blir det grön med med guldkant.

11.30-12.00
Jävligt Gott med Gustav
Gustav Johansson driver en av Sveriges största vegetariska bloggar, Jävligt gott, och bjuder här på några av sina absoluta favoriter.

12.15-12.45
Gör ostar på nötter
Tina Mejri bjuder på en ny och spännande ostbricka med en rad helt nötbaserade ostar. Enkelt, nyttigt och framförallt svindlande gott.

13.00-13.30
Matcha vegomat med vin
Matkreatören och sommelieren Anette Rosvall, aktuell med boken Mat & vin, lär oss att kombinera vegomat med rätt vin. Skål!

13.45-14.15
Sallader som slår knock
Tiden är förbi då sallader bara bestod av tomat och gurka. Therese Elgquist, aktuell med boken The New Green Salad, bjuder på kreativa och matiga sallader som slår knock på smaklökarna.

Söndag

10.45-11.15
Framtidens protein – tempeh
Pia Qvarnström lär oss allt om tempeh – fermenterade baljväxter. Hur det tillverkas, varför det är så himla nyttigt och hur du tillagar det.

11.30-12.00
Jävligt Gott med Gustav
Gustav Johansson driver en av Sveriges största vegetariska bloggar, Jävligt gott, och bjuder här på några av sina absoluta favoriter.

12.15-12.45
Hur gör man tofu?
Vi träffar Joceline Lu från Yi-Pin Soya som lär oss både hur man gör klassisk tofu, men även hur man tillagar den på bästa sätt. Mums!

13.00-13.30
Gröna burgare
Martin Nordin delar med sig av av tips, tricks och recept på hur du gör de godaste vegoburgarna. Allt från hans kokbok Gröna burgare.