Lingonbröd – skållat och långjäst
Ingredienser
2 port
Dag 1
-
1 dl rågkross
-
0.5 dl hela linfrön
-
0.5 dl vetekli
-
0.5 msk fänkålsfrön
-
0.5 msk salt
-
2 dl vatten
-
1 dl rårörda lingon eller samma mängd frysta lingon för mindre sötma
Dag 2
-
25 g färsk jäst
-
2.5 dl kallt vatten
-
5 dl siktat dinkelmjöl
-
4.5 dl fullkornsdinkelmjöl
Gör så här
Dag 1
Dag 2
Receptkreatör
Annelie Andersson
Blomster & Bakverk
Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.
Receptkreatör
Annelie Andersson
Blomster & Bakverk
Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.