Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Afrikansk västkustburgare med friterad plantain

Fotograf: Martin Nordin

Afrikansk västkustburgare med friterad plantain

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
6 burgare
När jag var i Sierra Leone åt jag plantain, oftast friterad, till det mesta. Plantain är väldigt stärkelserik och funkar därför bra att fritera. Godast blir den när den fortfarande är grön (annars blir den för söt i smaken). I det här receptet använder jag den som topping på burgaren, men den går lika bra att servera som tillbehör i stället för pommes.

Liknande recept

Enkel grekisk plåt med fetaost

Varma mackor med curry och banan

Palsternackssoppa med vitlökskrutonger

Ingredienser

6 burgare

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Burgare
  • 2 dl ugnsbakad lök
  • 6 dl kidneybönor
  • 3 msk jordnötssmör
  • 2 dl kokt långkornigt ris
  • 300 g grovhackad färsk spenat
  • 150 g grovhackad okra (går bra med fryst)
  • 2 msk finhackad jalapeño
Friterad plantain
  • 300 g matbanan
  • 1 liter jordnötsolja
  • salt
Servering
  • 6 st hamburgerbröd
  • smör till bröden
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

  • 120 g hackade jordnötter
  • ketchup
Ugnsbakad lök
  • 600 g gul lök
  • 25 g smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Burgare
Ugnsbakad lök

Receptkreatör

Martin Nordin

Martin Nordin

Gröna burgare

Gröna burgare

Gröna burgare (Bonnier Fakta) av Martin Nordin är smått fantastisk. Det är vegetariska och veganska burgare i en vild blandning med inspirerande toppings och tillbehör.

burgareplantainveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 10 juli, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Martin Nordin

Martin Nordin

Gröna burgare

Gröna burgare

Gröna burgare (Bonnier Fakta) av Martin Nordin är smått fantastisk. Det är vegetariska och veganska burgare i en vild blandning med inspirerande toppings och tillbehör.

burgareplantainveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 10 juli, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 17, 2025

Enkel grekisk plåt med fetaost

Det här är världens bästa snabbmat. En grekisk plåt bestående av rostade grönsaker och kikärter med en ruskigt god genväg via Farmers & Chefs grekiska marinad - Greek Tray (Betalt samarbete). Bara blanda marinaden med grönsakerna och rosta i ugnen. Klart på 30 minuter. Kolla in Farmers & Chefs hela sortiment här!

Recept oktober 17, 2025

Varma mackor med curry och banan

Recept oktober 17, 2025

Palsternackssoppa med vitlökskrutonger

Recept oktober 17, 2025

Krämig pastasallad med rökt tofu

Recept oktober 17, 2025

Vegetarisk citronig auberginepasta

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.