Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Nordisk oliv

Fotograf: Klas Sjöberg

Nordisk oliv

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Vi kallar dessa inlagda plommonkart för nordisk oliv och använder dem också på samma sätt som oliver eftersom både smak och textur är nästan identiska. Enklast är att göra en stor batch i en syrningskruka. Använd gärna ofiltrerad, opastöriserad vinäger med vinägermamman kvar. Lägg till andra örter och prova dig fram.

Liknande recept

Krispiga morotspakora

Mashawi - grillad sallad

Papadums med tomathack

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 kg plommonkart
  • 20 st torkade kvanneblad
  • 1 st torkad chili, krossad, eller 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 5 st lagerblad
  • 15 st svartpepparkorn
Lag
  • 9.5 dl kallt vatten
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 4 msk salt

Gör så här

Receptkreatör

Niki Sjölund och Lena Flaten

Niki Sjölund och Lena Flaten

Vildplockat kokboken

Vildplockat kokboken


Vildplockat kokboken (Natur & Kultur) av Niki Sjölund och Lena Flaten är en guldklimp när det kommer till vildplockade växter och svampar. Lägg därtill spännande recept att använda allt till.

veganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 14 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Niki Sjölund och Lena Flaten

Niki Sjölund och Lena Flaten

Vildplockat kokboken

Vildplockat kokboken


Vildplockat kokboken (Natur & Kultur) av Niki Sjölund och Lena Flaten är en guldklimp när det kommer till vildplockade växter och svampar. Lägg därtill spännande recept att använda allt till.

veganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 14 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept september 23, 2025

Krispiga morotspakora

De här krispiga indiska pakoran är gjorda på morötter och lök. Underbart indiskt snack som kan serveras med mango chutney eller tamarindchutney.

Recept augusti 22, 2025

Mashawi – grillad sallad

Recept augusti 18, 2025

Papadums med tomathack

Recept augusti 17, 2025

Rostad zucchini med örtig yoghurt

Recept augusti 12, 2025

Broccoli med mandelpangratto

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.