Vegetariska morots- och ärtbollar
Ingredienser
4 port
Morots- och ärtbollar
-
1.5 dl torkade gula ärtor
-
1 st gul lök
-
1 st morot
-
2 msk potatismjöl
-
2 krm torkad timjan
-
1 tsk ljus sojasås
-
0.5 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
-
2 msk rapsolja
Tzatziki
-
2 dl yoghurt
-
0.5 st vitlöksklyfta
-
0.5 st gurka
-
2 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Servering
-
1 st isbergssallad
-
gurka, hackad
-
groddar
Gör så här
Morotsbollar
Tzatziki
Tillagning
Receptkreatör
Malin Landqvist och Victoria Voss
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar (Max Ström) är full av enkla recept för vår planet, med korta och tankeväckande texter om miljö- och matfrågor. Några kötträtter, annars mest vegetariskt med lakto-ovo-inslag.
Receptkreatör
Malin Landqvist och Victoria Voss
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar (Max Ström) är full av enkla recept för vår planet, med korta och tankeväckande texter om miljö- och matfrågor. Några kötträtter, annars mest vegetariskt med lakto-ovo-inslag.