Vegetarisk suya-kebab
Ingredienser
6 port
-
12 st grillspett
-
300 g rostade osaltade jordnötter
-
1.5 tsk vitlökspulver
-
1 st grönsaksbuljongtärning, smuad
-
2 tsk cayennepeppar
-
2 tsk paprikapulver
-
2 tsk mald ingefära
-
0.5 tsk mald nejlika
-
0.5 tsk mald kryddpeppar
-
0.5 tsk riven muskotnöt
-
1 tsk salt
-
3 dl kikärtsmjöl
-
2 dl mjölk
-
1 st kokbanan (mogen och gul i färgen)
-
1 st zucchini
-
1 st rödlök
-
2 st röda paprikor
-
200 g champinjoner
Ose oji-sås
-
3 dl slätt jordnötssmör
-
1 msk cayennepeppar
-
1 tsk mald muskot
-
0.5 tsk salt
Servering
-
hackade jordnötter
-
färsk koriander
Gör så här
Receptkreatör
Zoe Alakija
Afro Vegan
I kokboken Afro Vegan – familjerecept från ett brittiskt-nigerianskt kök (Hoxton Mini Press) delar Zoe Alakija med sig av vackra bilder och fantastisk vegansk mat med smaker från Nigeria. Det är allt från klassiker till nya fusionrätter i en färgglad blandning. Beställ boken på Adlibris eller Bokus.
Receptkreatör
Zoe Alakija
Afro Vegan
I kokboken Afro Vegan – familjerecept från ett brittiskt-nigerianskt kök (Hoxton Mini Press) delar Zoe Alakija med sig av vackra bilder och fantastisk vegansk mat med smaker från Nigeria. Det är allt från klassiker till nya fusionrätter i en färgglad blandning. Beställ boken på Adlibris eller Bokus.