ICAs Grillrapport: Dubbelt så många vill grilla mindre kött
9 april, 2018
- Grillrapporten visar att nästan hälften av svenskarna anser att grillning påverkar deras psykiska hälsa positivt och att varannan (47 %) uppger att de blir gladare av att grilla.
- Rapporten visar även att dubbelt så många vill grilla mindre kött än för fyra år sen, och att andelen som grillar grönsaker som huvudrätt har ökat från 37 procent (2015) till 50 procent (2018).
- Det är tydligt att det är kvinnor och unga som driver utvecklingen mot att äta mer vegetariska alternativ på grillen. 46 procent av de unga brukar lägga ost på grillen som huvudrätt och 57 procent av kvinnor brukar grilla grönsaker som huvudrätt.
- ICAs grillrapport består av en undersökning med tusen respondenter i samarbete med Kantar Sifo och spaningar från matexperter.
- Majs, lök, svamp, paprika och tomat är de vanligaste grönsakerna på grillen.•
- 2014 instämde endast 14 procent med påståendet ”I år vill jag grilla mindre mängd kött”. 2018 har den siffran nästan dubblats till 27 procent.