5 kalla såser till grillat vegetariskt!
4 portioner
Här kommer fem supersnabba och superenkla kalla såser, med samma yoghurtgrund. Ställ fram några stycken på grillbuffén och låt folk gå loss.
Ingredienser
4 port
Saffran och apelsin
-
2.5 dl yoghurt
-
0.5 st apelsin, rivet skal
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
0.5 msk riven ingefära
-
0.5 kuvert saffran
-
salt
-
svartpeppar
Het chipotle
-
2.5 dl yoghurt
-
1 tsk dijonsenap
-
1 tsk vitvinsvinäger
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
2 tsk paprikapulver
-
2 tsk chipotlepasta
-
salt
-
svartpeppar
Senapsås med dill
-
2.5 dl yoghurt
-
0.5 msk dijonsenap
-
1 msk grovmalen senap
-
1 msk agavesirap
-
2 msk finhackad dill
-
salt
-
svartpeppar
Röd pestosås
-
2.5 dl yoghurt
-
1 msk röd pesto
-
1 msk finhackad basilika
-
0.5 st tomat, finhackad
-
salt
-
svartpeppar
Romsås med dill
-
2.5 dl yoghurt
-
2 msk röd tångcaviar
-
2 msk finhackad dill
-
2 msk finhackad gräslök
-
0.5 st citron, saften
-
salt
-
svartpeppar