Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Ängamat med blandade grönsaker

Ängamat är en billig, vegetarisk, klassiker som kan göras på de grönsaker som är i säsong. Potatis, sparris, morötter mm.
Fotograf: Karoline Jönsson

Ängamat med blandade grönsaker

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Ängamat är en billig, vegetarisk, klassiker som kan göras på de grönsaker som är i säsong. Potatis, sparris, morötter mm.

Liknande recept

Bakade BBQ-bönor

Tortellinisoppa med röd pesto

Röd thailändsk curry - gaeng daeng

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Ingredienser
  • 0.5 st purjolök
  • 350 g morot
  • 750 g potatis
  • 1.2 liter vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 350 g blomkål
  • 1 knippe sparris
  • 3 dl gröna ärtor
  • 4 dl grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. Leta i kyldisken!

  • 1 dl hackad persilja
  • 1 krm vitpeppar
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

grönsakergrytasommarsoppasparrisvårmat

Publicerad: 11 juni, 2024

Uppdaterad: 8 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

grönsakergrytasommarsoppasparrisvårmat

Publicerad: 11 juni, 2024

Uppdaterad: 8 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 1, 2025

Bakade BBQ-bönor

Bönor i sin rena form kan användas till allt från biffar, bollar och grytor till pannkakor, röror och gratänger. Det finns så många att testa, alla med olika smak, konsistens och användningsområden. Här är en enkel ”gratäng” som sköter sig själv i ugnen. God att servera med kokt ris eller tillsammans med ett gott bröd.

Recept mars 12, 2025

Tortellinisoppa med röd pesto

Recept mars 6, 2025

Röd thailändsk curry – gaeng daeng

Recept mars 4, 2025

Baskisk vegetarisk gryta

Recept februari 25, 2025

Blomkålscurry med potatis och kikärter

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.