
Fotograf: Simon Bajada
Äppeltårta med gräddfrosting
12 portioner
Den här tårtan är magisk. Saftiga bottnar med rivet äpple varvade med äppelkompott och täckta med en fluffig färskostfrosting.
Ingredienser
12 port
Tårtbottnar
-
75 g rumstempererat smör
-
0.75 dl ljust muscovadosocker
-
2.5 dl strösocker
-
4.5 dl vetemjöl
-
1.5 tsk bakpulver
-
1.5 tsk bikarbonat
-
1.5 tsk mald kardemumma
-
1 tsk mald kanel
-
2 tsk vaniljsocker
-
1 nypa salt
-
3 dl mjölk
-
1.5 dl äppelmos
-
2 st äpplen, rivna
Äppelkompott
-
500 g äpplen
-
0.5 dl aprikosmarmelad
-
1 st stjärnanis
-
1 st kanelstång
-
0.25 tsk mald kardemumma
-
0.75 dl strösocker
-
1 msk smör
Gräddfrosting
-
200 g färskost
-
1 dl florsocker
-
2 tsk vaniljsocker
-
2.5 dl vispgrädde
Dekoration
-
2 dl valnötter
-
torkade äppleskivor