
Auberginegryta med grönkål, vitt vin och citron
Ingredienser
4 port
-
1 burk à 400 g kikärtor
-
2 st gul lök, tunt skivad
-
4 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st aubergine, i 5 cm långa remsor
-
4 msk olja
-
4 dl vitt vin
-
3 dl vatten
-
0.5 st grönsaksbuljongtärning
-
salt
-
svartpeppar
-
2 dl grönkål eller färsk spenat
-
0.5 st citron
Servering
-
4 dl kokt råris
-
smörgåskrasse
-
chiliflakes
-
svarta sesamfrön
Gör så här
Receptkreatör

Ett stekt ägg är också middag
Med Siri Barjes bok ”Ett stekt ägg är också middag” (Bonnier Fakta) vill hon nå ut till alla vegetarianer och köttätare
som vill äta mer grönt. Enkelt, kravlöst, färgglatt och välsmakande. En laktoovo- vegetarisk kokbok med mycket veganskt.
Receptkreatör

Ett stekt ägg är också middag
Med Siri Barjes bok ”Ett stekt ägg är också middag” (Bonnier Fakta) vill hon nå ut till alla vegetarianer och köttätare
som vill äta mer grönt. Enkelt, kravlöst, färgglatt och välsmakande. En laktoovo- vegetarisk kokbok med mycket veganskt.