
Baguette på poolish
Ingredienser
8 port
Dag 1 - Poolish
-
7.5 dl vatten
-
1 bit stor som en ärta färsk jäst
-
700 g siktat Ölandsvetemjöl
Dag 2
-
1 sats poolish, se recept
-
30 g oraffinerat havssalt
-
300 g siktat Ölandsvetemjöl
Gör så här
Dag 1
Dag 2
Sébastien om receptet:
Lätt, fluffig och lättbakad, och det helt utan surdeg. Det gör att man inte behöver så mycket framförhållning för att ändå göra ett gott och nyttigt bröd som passar till det mesta. Tjata på din livsmedelsbutik så att de tar in ekologisk färsk jäst, den är så mycket bättre och ger ditt bröd en djupare smak.
Receptkreatör

Mjöl
I Sébastien Boudets senaste bok Mjöl (Mondial) får du recept och inspiration för den spannmålsrevolution som Sébastien har satt i gång. Det blandas med möten med fantastiska eldsjälar inom branschen.
Sébastien om receptet:
Lätt, fluffig och lättbakad, och det helt utan surdeg. Det gör att man inte behöver så mycket framförhållning för att ändå göra ett gott och nyttigt bröd som passar till det mesta. Tjata på din livsmedelsbutik så att de tar in ekologisk färsk jäst, den är så mycket bättre och ger ditt bröd en djupare smak.
Receptkreatör

Mjöl
I Sébastien Boudets senaste bok Mjöl (Mondial) får du recept och inspiration för den spannmålsrevolution som Sébastien har satt i gång. Det blandas med möten med fantastiska eldsjälar inom branschen.