Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Baguette på poolish

Fotograf: Roland Persson

Baguette på poolish

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
8 portioner
Att baka sina egna baguetter kräver tid och tålamod men blir också så gott. Här på ölandsvete som ger en härligt djup smak.

Liknande recept

Tunnbröd på risgrynsgröt

Tunnbröd på ärtsoppa

Nan barbari - persiskt naanbröd

Ingredienser

8 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Dag 1 - Poolish
  • 7.5 dl vatten
  • Hur varmt?

    Sébastien rekommenderar att vattnet ska vara cirka 15 grader.

  • 1 bit stor som en ärta färsk jäst
  • 700 g siktat Ölandsvetemjöl
Dag 2
  • 1 sats poolish, se recept
  • 30 g oraffinerat havssalt
  • 300 g siktat Ölandsvetemjöl

Gör så här

Dag 1
Dag 2

Sébastien om receptet:

Lätt, fluffig och lättbakad, och det helt utan surdeg. Det gör att man inte behöver så mycket framförhållning för att ändå göra ett gott och nyttigt bröd som passar till det mesta. Tjata på din livsmedelsbutik så att de tar in ekologisk färsk jäst, den är så mycket bättre och ger ditt bröd en djupare smak.

Receptkreatör

Sébastien Boudet

Sébastien Boudet

Mjöl

Mjöl

I Sébastien Boudets senaste bok Mjöl (Mondial) får du recept och inspiration för den spannmålsrevolution som Sébastien har satt i gång. Det blandas med möten med fantastiska eldsjälar inom branschen.

baguettebrödfrankrikefransk

Publicerad: 23 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Sébastien om receptet:

Lätt, fluffig och lättbakad, och det helt utan surdeg. Det gör att man inte behöver så mycket framförhållning för att ändå göra ett gott och nyttigt bröd som passar till det mesta. Tjata på din livsmedelsbutik så att de tar in ekologisk färsk jäst, den är så mycket bättre och ger ditt bröd en djupare smak.

Receptkreatör

Sébastien Boudet

Sébastien Boudet

Mjöl

Mjöl

I Sébastien Boudets senaste bok Mjöl (Mondial) får du recept och inspiration för den spannmålsrevolution som Sébastien har satt i gång. Det blandas med möten med fantastiska eldsjälar inom branschen.

baguettebrödfrankrikefransk

Publicerad: 23 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept juni 11, 2025

Tunnbröd på risgrynsgröt

Det här tunnbrödet gör du enkelt på färdig risgrynsgröt eller om du har gröt över från gårdagen. Allt du behöver göra är att knåda ihop gröten med mjöl till en deg, kavla ut och sen steka i en torr stekpanna. Så enkelt!

Recept maj 27, 2025

Tunnbröd på ärtsoppa

Recept februari 3, 2025

Nan barbari – persiskt naanbröd

Recept januari 27, 2025

Frasiga kinesiska salladslökspannkakor

Recept januari 15, 2025

Persiskt barbaribröd

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.