
Fotograf: Eva Hildén
Bakade BBQ-bönor
4 portioner
Bönor i sin rena form kan användas till allt från biffar, bollar och grytor till pannkakor, röror och gratänger. Det finns så många att testa, alla med olika smak, konsistens och användningsområden. Här är en enkel ”gratäng” som sköter sig själv i ugnen. God att servera med kokt ris eller tillsammans med ett gott bröd.
Ingredienser
4 port
-
2 st rödlökar, tunt skivade
-
2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
-
1 st röd chili, tunt skivad
-
1 st sötpotatis, tärnad
-
2 tsk rökt paprika
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk chiliflakes
-
2 msk olivolja
-
1 burk à 400 g svarta bönor
-
1 burk à 400 g kidneybönor
-
2 burkar à 400 ml krossade tomater
-
1 dl BBQ-sås
-
1 tsk salt