
Fotograf: Mattias Kristiansson
Banantårta med jordnötsfrosting
12 portioner
Vi sparkade i gång första numret för fem år sedan med en spektakulär banantårta med jordnötsfrosting och jag tyckte att det var en kul idé att uppdatera banantårtan till en ännu mer spektakulär skapelse… en dröm i banan, kokos och kola. Ah!
Ingredienser
12 port
Banankaka
-
6 dl vetemjöl
-
3 dl strösocker
-
3 dl ljust muscovadosocker
-
2 tsk bakpulver
-
1 tsk bikarbonat
-
2 tsk vaniljsocker
-
1 tsk mald kanel
-
1 nypa salt
-
3 st bananer, i bitar
-
2 dl kokosmjölk
-
1 dl vatten
-
1 dl rapsolja
Kokoskolasås
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
1 dl rårörsocker
-
1 dl ljus sirap
-
1 nypa flingsalt
Kolafrosting
-
150 g rumstempererat smör
-
7 dl florsocker
-
2 tsk vaniljsocker
-
1 dl kokoskolasås
Fyllning
-
2 st bananer, skivade
Dekoration
-
rostade kokoschips