![](https://vegomagasinet.se/wp-content/uploads/2017/03/banantarta.jpg)
Fotograf: Mattias Kristiansson
Banantårta med jordnötsfrosting
12 portioner
Saftiga bananbottnar, krämig jordnötsfrosting och knapriga jordnötter. Den här tårtan har samlat allt som är gott.
Ingredienser
12 port
Bananbottnar
-
6 dl vetemjöl
-
3 dl strösocker
-
3 dl ljust muscovadosocker
-
2 tsk bakpulver
-
1 tsk bikarbonat
-
2 tsk vaniljsocker
-
0.5 tsk mald kanel
-
0.5 tsk salt
-
3 st bananer
-
3 dl mjölk
-
150 g smör
Jordnötsfrosting
-
3.5 dl jordnötssmör
-
2 dl florsocker
-
2.5 dl vispgrädde
-
100 g rumstempererat smör
-
2 tsk vaniljsocker
-
1 nypa salt
Dekoration
-
1 dl hackade jordnötter