
Bästa vegetariska chiligrytan från Bosh
Den här mustiga, rökiga, mörka och kaxiga chiligrytan är kanske den mest smakrika vi har ätit. Smaken kommer från svampbasen och förhöjs av otraditionella ingredienser som sojasås, balsamvinäger, lönnsirap och choklad. Du ska absolut låta den stå och småputtra om du har tid. Den är så god, så god – du kommer att bli mållös över resultatet.
Ingredienser
6 port
-
400 g svamp
-
1 msk olivolja
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
30 g färsk koriander
-
2 st rödlökar, finhackade
-
4 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 st röd chili, finhackad
-
1 st selleristjälk, i bitar
-
1 st röd paprika, i mindre bitar
-
1 msk tomatpuré
-
2.5 dl rött vin
-
2 tsk mörk sojasås
-
1 tsk balsamvinäger
-
2 burkar à 400 ml krossade tomater
-
1 burk à 400 g svarta bönor
-
1 burk à 400 g kidneybönor
-
1.5 tsk lönnsirap
-
10 g mörk choklad
Kryddblandning
-
1 tsk chilipulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk rökt paprika
-
0.5 tsk mald kanel
-
0.5 tsk torkad oregano
-
0.5 tsk salt
-
svartpeppar
-
1 st lagerblad
Gör såhär
Receptkreatör

Bosh!
Kokboken Bosh! (Tukan förlag) har kapitel som snabblagat, paradrätter, smårätter och desserter. Njutningen är i fokus och rätterna är garanterade succéer i blandad svårighetsgrad. Ett måste för vegoälskaren, både ny som erfaren.
Receptkreatör

Bosh!
Kokboken Bosh! (Tukan förlag) har kapitel som snabblagat, paradrätter, smårätter och desserter. Njutningen är i fokus och rätterna är garanterade succéer i blandad svårighetsgrad. Ett måste för vegoälskaren, både ny som erfaren.