
Beluga Böff
En fransk klassiker i vegoversion. En mustig Boeuf bourguignon fast här gjord på belugalinser serveras med pärlcouscous, persilja och crème fraîche.
Ingredienser
4 port
-
2 msk smör
-
2 st morötter
-
1 st röd paprika
-
1 st grön paprika
-
200 g champinjoner
-
1 msk tomatpuré
-
2 st gula lökar
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 tsk torkad timjan
-
3 st lagerblad
-
5 dl rödvin
-
1 liter vatten
-
1 msk flytande grönsaksfond
-
1 msk ljus sojasås
-
3 dl belugalinser
-
salt
-
svartpeppar
Gör såhär
Vintips: Cabernet franc
Cabernet franc är ett utmärkt val för att ackompanjera en vegetarisk version av boeuf bourguignon gjord med svarta belugalinser. Denna typ av vin har en kraftfull struktur och rika tanniner som passar bra med de kraftiga, jordiga smakerna hos linserna som är rika på protein. Vinets smaker av mogna svarta frukter och en antydan av kryddor och gröna örter tillför ytterligare djup och komplexitet till
rätten.
Cabernet francs finess och balans står sig bra mot rättens intensiva smaker, och skapar en väl sammanhållen kombination av smaker och texturer. Dess fruktiga men ändå kryddiga karaktär lyfter fram rättens grönsaksingredienser, vilket gör måltiden spännande och tillfredsställande. Tillsammans skapar de en mustighet precis som en boeuf bourguignon hade gjort.
Receptkreatör

Bli en grönare hemmasommelier
Bli en grönare hemmasommelier (Idus förlag) är en inspirerande guide för du som vill lära dig mer om hur du kombinerar viner med vegomat. Jenny Roshage-Theander får dig att med glädje och nyfikenhet utforska olika typer av viner tillsammans med kreativa och goda vegetariska och veganska recept.
Vintips: Cabernet franc
Cabernet franc är ett utmärkt val för att ackompanjera en vegetarisk version av boeuf bourguignon gjord med svarta belugalinser. Denna typ av vin har en kraftfull struktur och rika tanniner som passar bra med de kraftiga, jordiga smakerna hos linserna som är rika på protein. Vinets smaker av mogna svarta frukter och en antydan av kryddor och gröna örter tillför ytterligare djup och komplexitet till
rätten.
Cabernet francs finess och balans står sig bra mot rättens intensiva smaker, och skapar en väl sammanhållen kombination av smaker och texturer. Dess fruktiga men ändå kryddiga karaktär lyfter fram rättens grönsaksingredienser, vilket gör måltiden spännande och tillfredsställande. Tillsammans skapar de en mustighet precis som en boeuf bourguignon hade gjort.
Receptkreatör

Bli en grönare hemmasommelier
Bli en grönare hemmasommelier (Idus förlag) är en inspirerande guide för du som vill lära dig mer om hur du kombinerar viner med vegomat. Jenny Roshage-Theander får dig att med glädje och nyfikenhet utforska olika typer av viner tillsammans med kreativa och goda vegetariska och veganska recept.