Julia Childs Boeuf Bourguignon (vegetarisk)
Det mest legendariska av alla matoraklet Julia Childs recept som sparkade igång hennes tv-serie och har blivit ett måste hos alla matnördar. Här en vegofierad version som kommer imponera på alla gäster. Ja, den tar lite tid och ja det är många moment, men ta en eftermiddag och testa, du kommer inte att bli besviken.
Ingredienser
6 port
Huvudrätt
-
150 g rökt tofu
-
1 msk olivolja
-
900 g vegokött
-
1 morot
-
1 gul lök
-
300 g rödbeta
-
1 tsk salt
-
1 tsk svartpeppar
-
2 msk vetemjöl
-
5 dl rödvin
-
7 dl vatten
-
2 grönsaksbuljongtärning
-
1 msk tomatpuré
-
2 vitlök
-
1 tsk torkad timjan
-
1 lagerblad
Bräserade steklökar
-
20 steklök
-
1.5 msk smör
-
1.5 msk olivolja
-
1 dl grönsaksbuljongtärning
-
0.5 lagerblad
-
0.5 tsk torkad timjan
-
1 salt
-
1 svartpeppar
Sauterade champinjoner
-
2 msk smör
-
1 msk olivolja
-
500 g champinjon
-
1 salt
-
1 svartpeppar