Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Julia Childs Boeuf Bourguignon (vegetarisk)

boeuf bourguignon
Fotograf: Sanna Lindberg

Julia Childs Boeuf Bourguignon (vegetarisk)

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
6 portioner
Det mest legendariska av alla matoraklet Julia Childs recept som sparkade igång hennes tv-serie och har blivit ett måste hos alla matnördar. Här en vegofierad version som kommer imponera på alla gäster. Ja, den tar lite tid och ja det är många moment, men ta en eftermiddag och testa, du kommer inte att bli besviken.

 Boeuf Bourguignon är en fransk köttgryta och en väldigt robust sådan. En långkokt sak med rödvin, svamp och lök. Det blev Julia Childs absolut mest kända rätt och hon använde ofta den som exempel eftersom den innehåller många olika franska matlagningstekniker. Det är ett ganska omständligt recept, men resultatet är fantastiskt. Julia Child var och är en de största matlegenderna någonsin och såg bland annat till att väcka amerikanernas kärlek till mat och då främst fransk mat. Hon släppte sin första bok ”Mastering the art of french cooking” 1961 tillsammans med kollegorna Simone Beck och Louise Bertholle. En milstolpe i mathistorien som banade väg för ett matorakel av rang. Här har vi vegofierat ett av hennes mest kända recept – den franska köttgrytan Boeuf Bourguignon.

Liknande recept

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Smöriga bönor och sparris i buljong

Bakade BBQ-bönor

Ingredienser

6 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 150 g rökt tofu, fint tärnat
  • 1 msk olivolja
  • 900 g vegobitar
  • Vegobitar?

    Vi kallar vegobitar alla "bitar" du hittar i kyl- och frysdisken som kan ersätta t ex kyckling och kött. Vanligtvis gjorda på soja, men finns även av seitan (vetegluten). Hitta din favorit! Psst... även tärnad tofu går bra.

  • 1 st morot, skivad
  • 1 st gul lök, tunt skivad
  • 300 g rödbetor, skalade och klyftade
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl rödvin
  • 7 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st lagerblad, smulat
Bräserade steklökar
  • 20 st små steklökar, skalade
  • 1.5 msk smör
  • Växtbaserat?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit. s

  • 1.5 msk olivolja
  • 1 dl grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 st lagerblad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar
Sauterade champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 500 g champinjoner, i fjärdedelar
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Huvudrätt
Bräserade steklökar
Sauterade champinjoner

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

äggfrittchildfranskgrytahöstmatjuliamjölkfrittrödvinveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegokött

Publicerad: 29 oktober, 2022

Uppdaterad: 20 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

äggfrittchildfranskgrytahöstmatjuliamjölkfrittrödvinveganveganskvegetariskvegetarisktvegovegokött

Publicerad: 29 oktober, 2022

Uppdaterad: 20 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 28, 2025

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Den här grytan har tagit inspiration från Balkan. Paprika, svamp och lök ger härligt med smak, men hemligheten är den kroatiska kryddblandningen Vegeta. Den består av torkade grönsaker, salt och smakförstärkare (som natriumglutamat och används för att ge extra smak åt soppor, grytor och andra maträtter.

Recept april 23, 2025

Smöriga bönor och sparris i buljong

Recept april 1, 2025

Bakade BBQ-bönor

Recept mars 13, 2025

Spansk pisto med kikärter

Recept mars 13, 2025

Spansk böngryta (vegetarisk)

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.