
Bön- och kikärtsbollar från Oman
Ingredienser
4 port
-
4 dl torkade kikärter
-
2 dl torkade bruna bönor
-
1 dl hackad persilja
-
2 dl hackad koriander
-
0.5 dl hackad mynta
-
1 st grön chili, finhackad
-
2 tsk bakpulver
-
1.5 tsk salt
-
olja att fritera i
Gör så här
Jens om receptet:
Jens Linder minns tillbaka till tiden i Oman. Smakerna, kryddorna, rätterna. Det här är ett kök som många kanske inte har så bra koll på, men det påminner om både Mellanöstern och Indien. Här kommer några klassiker från Oman som du verkligen borde ta och prova. Bland annat de här bön- och kikärtsbollarna.
OBS! Var försiktigt när du friterar så att du inte bränner dig. Använd en kastrull med höga kanter och lägg ner bollarna försiktigt med en tång eller hålslev för att undvika stänk.
Receptkreatör
Jens om receptet:
Jens Linder minns tillbaka till tiden i Oman. Smakerna, kryddorna, rätterna. Det här är ett kök som många kanske inte har så bra koll på, men det påminner om både Mellanöstern och Indien. Här kommer några klassiker från Oman som du verkligen borde ta och prova. Bland annat de här bön- och kikärtsbollarna.
OBS! Var försiktigt när du friterar så att du inte bränner dig. Använd en kastrull med höga kanter och lägg ner bollarna försiktigt med en tång eller hålslev för att undvika stänk.