
Börek – med vegetarisk fetaost- och spenatfyllning
Ingredienser
4 port
Fyllning
-
300 g fetaost
-
1 st gul lök, finhackad
-
200 g fryst spenat, tinad
-
1 dl crème fraîche
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Rullar
-
8 ark filodeg
-
100 g smält smör
-
olivolja
-
sesamfrön
Gör så här
Om receptet:
Börek ser så himla fantastiskt ut. Det är som frasiga pajer gjorda med tunn deg och äts med glädje på Balkan och runt om Medelhavet. Det är pajer som kan fyllas med färsfyllningar, ost, spenat eller grönsaker. Du kan äta den som den är som ett snack eller enkel lunch men börek är också fantastiskt på en buffé. Supergod både varm som rumstempererad och kall.
Här har vi gjort en vegetarisk variant med fetaost och spenat.
Receptkreatör
Om receptet:
Börek ser så himla fantastiskt ut. Det är som frasiga pajer gjorda med tunn deg och äts med glädje på Balkan och runt om Medelhavet. Det är pajer som kan fyllas med färsfyllningar, ost, spenat eller grönsaker. Du kan äta den som den är som ett snack eller enkel lunch men börek är också fantastiskt på en buffé. Supergod både varm som rumstempererad och kall.
Här har vi gjort en vegetarisk variant med fetaost och spenat.