
Fotograf: Eva Hildén
Bowl med jordnötshummus med stekta jordnötter
4 portioner
Jordnötshummus är det bästa från två världar: jordnötssås och hummus. Du kan ha det som pålägg, mackfyllning eller att bara äta till lunch, som här tillsammans med en sallad och pitabröd.
Ingredienser
4 port
Jordnötshummus
-
2 burkar à 400 g kikärtor
-
2 msk ljus sojasås
-
1 msk riven ingefära
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 dl jordnötssmör
-
1.5 dl vatten
-
1 nypa flingsalt
Stekta jordnötter
-
0.5 dl jordnötter
-
1 msk rapsolja
Servering
-
sallatsblad
-
1 msk citronsaft
-
1 msk olivolja
-
1 tsk za'atar
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
2 nävar cocktailtomater
-
1 st pitabröd