
Branteviksblandning
Ingredienser
8 port
-
1 dl ättiksprit (12 %)
-
3 dl vatten
-
2 msk salt
-
250 g ostronskivling
Kryddblandning
-
1 st rödlök
-
2 dl finhackad dill
-
1.5 dl strösocker
-
1 msk citronpeppar
-
3 st bitar citronskal
-
1 st lagerblad
-
1 msk kryddpepparkorn
-
1 tsk vitpepparkorn
Gör så här
Om Brantevikssill
Brantevikssill är en klassisk inlagd sill från Brantevik i Skåne, känt för sin sötsyrliga smak och kryddiga inslag. Sillen läggs in i en blandning av ättika, socker, och kryddor som vitpeppar, kryddpeppar, lagerblad och lök, ibland även med dill.
Du kan enkelt byta ut sillen mot ostronskivling, tofu eller aubergine.
Receptkreatör

En grön jul
I Malin Landqvists bok En grön jul (Max Ström) bjuds det inte bara på mat till julbordet, utan till hela vintern. Här finns varmrätter, bakat, plockmat, desserter, nyårsmat och annat gott som du kan njuta av i drivor.
Om Brantevikssill
Brantevikssill är en klassisk inlagd sill från Brantevik i Skåne, känt för sin sötsyrliga smak och kryddiga inslag. Sillen läggs in i en blandning av ättika, socker, och kryddor som vitpeppar, kryddpeppar, lagerblad och lök, ibland även med dill.
Du kan enkelt byta ut sillen mot ostronskivling, tofu eller aubergine.
Receptkreatör

En grön jul
I Malin Landqvists bok En grön jul (Max Ström) bjuds det inte bara på mat till julbordet, utan till hela vintern. Här finns varmrätter, bakat, plockmat, desserter, nyårsmat och annat gott som du kan njuta av i drivor.