Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Bruschetta med cashewcrème och confiterad tomat

Fotograf: Eva Hildén

Bruschetta med cashewcrème och confiterad tomat

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här är en av mina favoritförrätter. När man confiterar tomater maxar man deras smak. Här serveras de på olivoljetstekt bröd och en egen cashewkräm.

Liknande recept

Nordisk oliv

Rökiga vegetariska snittar på rågkrisp

Rostade kronärtskockshjärtan med citrondipp

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Cashewcrème
  • 2.5 dl cashewnötter, blötlagda i 8 timmar eller över natten
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st citron, saften
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Confiterad tomat
  • 1 kg tomat
  • 1.5 dl olivolja
  • 10 st basilikablad
  • salt
  • svartpeppar
Servering
  • 4 st surdegsbröd
  • olivolja att steka i
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk strimlad basilika
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

Cashewcrème
Confiterad tomat
Servering

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

veganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 8 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

veganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 8 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept augusti 14, 2025

Nordisk oliv

Vi kallar dessa inlagda plommonkart för nordisk oliv och använder dem också på samma sätt som oliver eftersom både smak och textur är nästan identiska. Enklast är att göra en stor batch i en syrningskruka. Använd gärna ofiltrerad, opastöriserad vinäger med vinägermamman kvar. Lägg till andra örter och prova dig fram.

Recept augusti 8, 2025

Rökiga vegetariska snittar på rågkrisp

Recept april 25, 2025

Rostade kronärtskockshjärtan med citrondipp

Recept april 23, 2025

Smöriga bönor och sparris i buljong

Recept april 4, 2025

Rostad vitlöksdipp med färska örter

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.