
Fotograf: Eva Hildén
Ceviche med ostronskivling (Peru & Ecuador)
4 portioner
Ceviche är en fräsch och syrlig rätt med sting där man traditionellt marinerar fisk i den fantastiska citrusbaserade marinaden leche de tigre (tigermjölk). I stället för fisken använder jag sotad ostronskivling och små, söta tomater som suger åt sig marinaden perfekt och blir saftiga. Själv tycker jag att cevichen är godast att servera på nyfriterade små tortillabröd.
Ingredienser
4 port
Ceviche
-
6 st lime, saften
-
0.5 dl färskpressad apelsinjuice
-
0.5 st rödlök, tunt skivad
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 msk riven ingefära
-
2 st grön chili, tunt skivad
-
3 st kruka koriander, finhackad
-
1 burk à 400 g stora vita bönor
-
salt
Ostronskivling och tomat
-
400 g ostronskivling
-
300 g cocktailtomater
-
salt
Servering
-
3 st avokado
-
8 st små tortillabröd
-
olja till fritering