Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Champinjonkadai – indisk gryta

Fotograf: Team Vaidya's ayurveda village

Champinjonkadai – indisk gryta

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Jag älskar kryddkombinationen i den här rätten. Traditionellt använder man en kadaigryta av järn för tillagningen och tillsätter malen bockhornsklöver på slutet, tillsammans med saltet.

Liknande recept

Grekiska smash burger tacos (vegetariska)

Krispiga morotspakora

Okragryta - margat bamia

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 500 g champinjoner, i fjärdedelar
  • 2 st gula lökar, finhackade
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1.5 tsk mald koriander
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 0.5 tsk mald kryddnejlika
  • 0.5 tsk mald svartpeppar
  • 1 krm mald muskotnöt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl vatten

Gör så här

Receptkreatör

Janesh Vaidya

Janesh Vaidya

Maten från min by

Maten från min by

I Maten från min by (Norstedts) bjuder ayurvedagurun Janesh Vaidya med dig på en matresa till sin hemstad Kerala. Färg- sprakande och välgörande med en lätt guidning i den ayurvediska matfilosofin.

Publicerad: 31 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Janesh Vaidya

Janesh Vaidya

Maten från min by

Maten från min by

I Maten från min by (Norstedts) bjuder ayurvedagurun Janesh Vaidya med dig på en matresa till sin hemstad Kerala. Färg- sprakande och välgörande med en lätt guidning i den ayurvediska matfilosofin.

Publicerad: 31 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept september 29, 2025

Grekiska smash burger tacos (vegetariska)

Recept september 23, 2025

Krispiga morotspakora

Recept september 2, 2025

Okragryta – margat bamia

Recept augusti 26, 2025

Sesamtofu med ris

Recept augusti 25, 2025

Vegetarisk kofta b’siniyah

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.