
Fotograf: Karoline Jönsson
Dekadent chokladmoussetårta
10 portioner
Den här tårtan kombinerar sommarens godaste smaker. Perfekt att förbereda och förvara i frysen och ta fram när du får oväntat eller väntat besök.
Ingredienser
10 port
Botten
-
2.5 dl solroskärnor, blötlagda i minst 5 timmar
-
3 msk kokosolja, smält
-
2 msk agavesirap
-
2 krm vaniljpulver
Mörk chokladmousse
-
2 msk kokosolja
-
100 g mörk choklad
-
1.5 dl cashewnötter, blötlagda i minst 6 timmar
-
1 dl vatten
-
1 msk agavesirap
-
1 nypa salt
Jordgubbsmousse
-
3 msk kokosolja
-
100 g vit choklad
-
1.5 dl cashewnötter, blötlagda i minst 6 timmar
-
0.5 dl vatten
-
5 dl jordgubbar
-
1 msk agavesirap
-
1 nypa salt
Dekoration
-
färska trädgårdsbär