
Dinkelbröd 50/50
Ingredienser
2 port
-
1 liter ljummet vatten
-
40 g oraffinerat havssalt
-
200 g frisk surdeg
-
650 g finmalet dinkelfullkorn
-
650 g siktat dinkelmjöl
Gör så här
Sébastien om receptet:
Öppet inkråm med luftiga bubblor tack vare det siktade mjölet, och näring och smak tack vare fullkornet. Med andra ord får du i det här brödet det bästa från två världar. Det ljusa mjölet bär och bildar fina glutentrådar medan fibrerna och mineralerna från fullkornsmjölet kommer att ge brödet en härlig tyngd och saftighet. Det roliga med dinkel är att sorten har funnits väldigt länge i Sverige, mestadels på Gotland och Öland!
Receptkreatör

Mjöl
I Sébastien Boudets senaste bok Mjöl (Mondial) får du recept och inspiration för den spannmålsrevolution som Sébastien har satt i gång. Det blandas med möten med fantastiska eldsjälar inom branschen.
Sébastien om receptet:
Öppet inkråm med luftiga bubblor tack vare det siktade mjölet, och näring och smak tack vare fullkornet. Med andra ord får du i det här brödet det bästa från två världar. Det ljusa mjölet bär och bildar fina glutentrådar medan fibrerna och mineralerna från fullkornsmjölet kommer att ge brödet en härlig tyngd och saftighet. Det roliga med dinkel är att sorten har funnits väldigt länge i Sverige, mestadels på Gotland och Öland!
Receptkreatör

Mjöl
I Sébastien Boudets senaste bok Mjöl (Mondial) får du recept och inspiration för den spannmålsrevolution som Sébastien har satt i gång. Det blandas med möten med fantastiska eldsjälar inom branschen.