Dinkelbröd 50/50
Ett gott, näringsrikt och smakrikt bröd tack vare fullkorn. Det här brödet bakas på dinkel vilket ger en tyngd och härlig saftighet.
Ingredienser
2 port
- 1 liter ljummet vatten
- 40 g oraffinerat havssalt
- 200 g frisk surdeg
- 650 g finmalet dinkelfullkorn
- 650 g siktat dinkelmjöl
Gör såhär
Sébastien om receptet:
Öppet inkråm med luftiga bubblor tack vare det siktade mjölet, och näring och smak tack vare fullkornet. Med andra ord får du i det här brödet det bästa från två världar. Det ljusa mjölet bär och bildar fina glutentrådar medan fibrerna och mineralerna från fullkornsmjölet kommer att ge brödet en härlig tyngd och saftighet. Det roliga med dinkel är att sorten har funnits väldigt länge i Sverige, mestadels på Gotland och Öland!
Sébastien om receptet:
Öppet inkråm med luftiga bubblor tack vare det siktade mjölet, och näring och smak tack vare fullkornet. Med andra ord får du i det här brödet det bästa från två världar. Det ljusa mjölet bär och bildar fina glutentrådar medan fibrerna och mineralerna från fullkornsmjölet kommer att ge brödet en härlig tyngd och saftighet. Det roliga med dinkel är att sorten har funnits väldigt länge i Sverige, mestadels på Gotland och Öland!