Domoda – gambiansk jordnötsgryta
Domoda är en gambiansk gryta med en fyllig och smakrik jordnötssås. Den kan innehålla kött, men här har jag gjort den vegansk. Variationsmöjligheterna är i det närmaste oändliga när den tillagas utan kött – de flesta grönsaker fungerar utmärkt att blanda ner. Testa dig fram och njut av smakerna! Psst... Grytan får en ganska söt smak av sötpotatisen. Du kan tillsätta grönsaker som exempelvis paprika, champinjoner eller potatis för att bryta av lite mot sötman.
Ingredienser
6 port
-
2 st gula lökar, finhackade
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
rapsolja att steka i
-
3 st tomater, tärnade
-
250 g jordnötssmör
-
100 g tomatpuré
-
2 st grönsaksbuljongtärning
-
4 dl kokhett vatten
-
500 g sötpotatis
-
1.5 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
-
citronsaft
Gör såhär
Receptkreatör
Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.
Receptkreatör
Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.