Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Enkel linslasagne med spenat

Fotograf: Stefan Wettainen

Enkel linslasagne med spenat

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Lasagne är en perfekt rätt när det ska lagas mat till många och den är väldigt lätt att variera beroende på vad man gillar och har hemma. Här är ett grundrecept på en vegansk lasagne med en linssås i stället för köttfärssås, men du kan lika gärna byta ut linserna mot 500 gram vegofärs om du föredrar det. Att göra bechamelsås med vegansk ost i är ett enkelt sätt att få en krämig lasagne med god ostsmak även utan mejerier.

Liknande recept

Gnocchi med ugnsrostad tomatsås

Öppen lasagne med rotselleri och bakade tomater

Krämig pastasallad med rökt tofu

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Linssås
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 4 st champinjoner
  • 100 g soltorkade tomater
  • 200 g torkade gröna linser eller belugalinser
  • 2.5 msk flytande grönsaksfond
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 st lagerblad
  • 1 burk à 400 ml krossade tomater
  • 1 msk ljus sojasås
  • 4 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja att steka i
Ostsås
  • 50 g smör (Eleplant)
  • Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 200 g mozzarella
  • 2 krm riven muskotnöt
  • salt
  • vitpeppar
Lasagne
  • 500 g torkade lasagneplattor
  • 200 g spenat
Servering
  • grönsallad

Gör så här

Linssås
Ostsås

Receptkreatör

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Jävligt god vegomat!

Jävligt god vegomat!

Jävligt god vegomat! är en nyutgåva av Vegansk hemkunskap, där Gustav har valt ut sina bästa recept. Detta är boken för dig som är nyfiken på vegansk matlagning, men kanske inte riktigt vet var du ska börja.

lasagnepastaväxtbaseratveganveganskvegetariskvegetarisktvegomagasinet

Publicerad: 11 februari, 2025

Uppdaterad: 18 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Jävligt god vegomat!

Jävligt god vegomat!

Jävligt god vegomat! är en nyutgåva av Vegansk hemkunskap, där Gustav har valt ut sina bästa recept. Detta är boken för dig som är nyfiken på vegansk matlagning, men kanske inte riktigt vet var du ska börja.

lasagnepastaväxtbaseratveganveganskvegetariskvegetarisktvegomagasinet

Publicerad: 11 februari, 2025

Uppdaterad: 18 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 17, 2025

Gnocchi med ugnsrostad tomatsås

Vill du göra pasta själv är gnocchi en snabb och enkel variant. Medan tomatsåsen sköter sig själv i ugnen svänger du ihop degen och har hemmagjord pasta klar i ett nafs. Se bara till att ha kokt potatis färdig till hands.

Recept oktober 17, 2025

Öppen lasagne med rotselleri och bakade tomater

Recept oktober 17, 2025

Krämig pastasallad med rökt tofu

Recept oktober 17, 2025

Vegetarisk citronig auberginepasta

Recept september 9, 2025

Dumplingsallad med tomat, basilika och en asiatisk dressing

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.