
Fotograf: Eva Hildén
Enkel vegetarisk ramensoppa med tofu
4 portioner
Den här ramensoppan ser ut att vara komplicerad eftersom det är en hel radda ingredienser. Men kryddpastan mixas bara ihop och sedan sköter sig det mesta av sig självt.
Ingredienser
4 port
-
300 g friterad tofu
-
1 msk rapsolja
-
10 dl vatten
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
Kryddpasta
-
1 dl vit misopasta
-
3 st schalottenlökar, finhackade
-
3 msk riven ingefära
-
1 st röd chili, tunt skivad
-
5 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 tsk sambal oelek
-
2 msk ljus sojasås
-
2 msk olja
Servering
-
4 portioner nudlar
-
4 st salladslökar, tunt skivade
-
rostade sesamfrön
-
2 dl edamamebönor
-
färsk koriander