Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Enkel vegansk mandelricotta

Enkel vegansk mandelricotta

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Denna veganska mandelricotta är enkel att göra och perfekt som pålägg, fyllning eller topping. Perfekt veganskt alternativ till ricotta. Receptet är lånat från Ooni.

Liknande recept

Vegansk ostsås till pizza (gjord på grönsaker)

Vegansk fetaost på tofu

Mjölkfri (vegansk) mozzarella - smältbar!

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 300 g mandelmjöl
  • 1.5 liter kallt vatten
  • 9 tsk druvsocker, Dextros
  • Tips!

    Dextros är en naturligt förekommande monosackarid som snabbt tas upp av blodet och hjälper till med upptaget av näringsämnen. Dextros ett brett användningsområde – från bakning och cocktails till att förbättra texturen på glass och fondant. Finns i bakbutiker och nischade matbutiker, t ex Kitchenlab.se.

  • 3 tsk salt
  • 45 g äppelcidervinäger

Gör så här

mandelricottaricottaricottaostveganveganostvegansk

Publicerad: 27 oktober, 2024

Uppdaterad: 27 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
mandelricottaricottaricottaostveganveganostvegansk

Publicerad: 27 oktober, 2024

Uppdaterad: 27 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 7, 2021

Vegansk ostsås till pizza (gjord på grönsaker)

Den här veganska ostsåsen görs på vanliga och billiga ingredienser som de flesta redan har hemma. Den blir underbart krämig och får fin färg om du gratinerar den i ugnen.

Recept mars 13, 2019

Vegansk fetaost på tofu

Recept juli 7, 2017

Mjölkfri (vegansk) mozzarella – smältbar!

Recept februari 10, 2016

Gör din egen cashewost

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.