Flamberad tofu med rotselleripuré och bakade betor
4 portioner
Var inte rädd för flambering. Det kan vara superkul och inte alls svårt, så länge du är försiktig. Om du inte vill eller inte känner för sprit i maten är det bara att hoppa över.
Ingredienser
4 port
Rotselleripuré
-
100 g rotselleri
-
100 g potatis
-
1 msk smör
-
2 msk grädde
-
salt
-
svartpeppar
Rötter och betor
-
1 st gulbeta
-
1 st rödbeta
-
1 st polkabeta
-
8 st små morötter, gärna olika färger
-
olivolja
-
0.5 tsk fänkålsfrön
-
0.5 tsk rosépeppar
-
salt
-
svartpeppar
Flamberad tofu
-
400 g tofu
-
4 dl grönsaksbuljong
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 tsk torkad timjan
-
1 tsk torkad rosmarin
-
majsmjöl
-
olja till stekning
-
whisky, cognac eller annan starksprit (för att det ska brinna måste en välja något runt 40 %)