
Fotograf: Wolfgang Schmidt & Steve Kurtz
Frankie’s Feijoada
4 portioner
Den här vegetariska grytan är värmande, smakrik och fyll av matiga grönsaker och baljväxter. God året runt, men speciellt på hösten.
Ingredienser
4 port
-
0.5 dl olja
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 st salladslökar, finhackade
-
1 st grön paprika, finhackad
-
1 st tomat, finhackad
-
2 burkar à 400 g svarta bönor
-
5 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 st lagerblad
-
1 tsk vitvinsvinäger
-
2 st selleristjälkar, finhackade
-
0.5 st sötpotatis, tärnad
-
1.5 tsk salt
Servering
-
finhackad koriander
-
1 st apelsin, i klyftor
-
kokt ris