
Kousa mahshi – fylld zucchini i tomatsås
Ingredienser
4 port
-
1 kg små zucchini
Fyllning
-
350 g vegofärs
-
5 dl basmatiris
-
50 g smält smör
-
0.5 tsk mald kanel
-
2 tsk salt
-
1 tsk svartpeppar
-
1.5 tsk sju kryddor
Tomatsås
-
2 liter vatten
-
6 msk tomatpuré
-
1 st tomat, tärnad
-
4 st vitlöksklyftor
-
2 msk torkad mynta
-
1 msk salt
-
svartpeppar
Servering
-
yoghurt
Gör så här
Tomatsås
Sju kryddor, mellanösterns vanligaste kryddblandning
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen vitpeppar
8 tsk malen svartpeppar
2 tsk malen kanel
1 tsk malen muskotnöt
2 tsk malen ingefära
4 tsk malen kryddnejlika
Receptkreatör

Zeinas kitchen
Zeinas kitchen (Bonnier Fakta) av Zeina Mourtada är en fantastisk skatt med recept från Mellanöstern. Den är inte vegetarisk, men många av recepten går enkelt att vegofiera och veganisera.
Sju kryddor, mellanösterns vanligaste kryddblandning
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen vitpeppar
8 tsk malen svartpeppar
2 tsk malen kanel
1 tsk malen muskotnöt
2 tsk malen ingefära
4 tsk malen kryddnejlika
Receptkreatör

Zeinas kitchen
Zeinas kitchen (Bonnier Fakta) av Zeina Mourtada är en fantastisk skatt med recept från Mellanöstern. Den är inte vegetarisk, men många av recepten går enkelt att vegofiera och veganisera.