
Georgiska Tolma
Det går att göra georgiska tolma med olika grönsaker och även med frukt: aubergine, paprika, tomat, lök, kål, äpplen eller kvitten. Själva bladet kan vara vindruvsblad eller kålblad.
Ingredienser
4 port
-
1 st stort kålhuvud
Fyllning
-
1.5 dl matvete
-
1 dl gröna linser
-
1 st gul lök
-
20 g smör
-
2 msk tomatpuré
-
3 kvistar koriander
-
2 kvistar dill
-
2 kvistar persilja
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 burk à 400 g kidneybönor
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1 dl neutral olja
-
1 krm mald koriander
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
-
1 dl neutral olja
-
200 g russin
-
15 st torkade aprikoser
-
15 st torkade plommon
Servering
-
1 dl crème fraîche
Gör såhär
Receptkreatör

Blå berg, Grön mat, Orange vin
Anastasia Lundqvist gör i kokboken Blå berg, Grön mat, Orange vin (Popkult förlag) en djupdykning i georgisk matlagning. Den är ändlöst intressant, inspirerande till max och fylld av mat vi bara måste testa. En hel del veganskt men annars mycket som du enkelt kan veganisera.
Receptkreatör

Blå berg, Grön mat, Orange vin
Anastasia Lundqvist gör i kokboken Blå berg, Grön mat, Orange vin (Popkult förlag) en djupdykning i georgisk matlagning. Den är ändlöst intressant, inspirerande till max och fylld av mat vi bara måste testa. En hel del veganskt men annars mycket som du enkelt kan veganisera.